Hoe GRIP Expert de weg vond op Marktplaats

4,4 miljoen impressies

Naamsbekendheid opbouwen.

In 2023 kreeg Autobandenpartner een frisse start onder de nieuwe naam GRIP Expert. Het doel was duidelijk: in de eerste maanden een sterke merknaam opbouwen en een stevige marktpositie veroveren. Om dit te realiseren, moesten we de aandacht trekken van een breed publiek en GRIP Expert stevig positioneren in de autobandenmarkt.

Hoe bereik je een doelgroep die op zoek is naar autobanden en gerelateerde producten? De oplossing lag in een krachtige campagne op Marktplaats – hét platform voor tweedehands auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Marktplaats biedt een enorme zichtbaarheid binnen de relevante categorieën zoals ‘Banden & Velgen’, ‘Caravans & Kamperen’, ‘Auto Diversen | Fietsendragers’ en natuurlijk ‘Auto’s’. De uitdaging was om GRIP Expert op deze strategische plekken te positioneren en zo snel mogelijk naamsbekendheid te genereren.

Het resultaat.

Een sterke eerste indruk met indrukwekkende cijfers 💪

De campagne was een groot succes. In slechts twee maanden tijd bereikten we meer dan 800.000 mensen met een indrukwekkend aantal van 4,4 miljoen impressies. GRIP Expert maakte snel naam en vestigde zich als een belangrijke speler op de markt. De impact van de campagne was direct zichtbaar in de verhoogde merkherkenning en het aantal interacties met potentiële klanten.

Problicity heeft met deze campagne laten zien hoe je met een slimme combinatie van gerichte online advertenties en aantrekkelijke visuals snel een merk kunt neerzetten en bekendheid kunt genereren. We zijn trots op het resultaat en de rol die we hebben gespeeld in de succesvolle herlancering van GRIP Expert.